Nieuws

E-Nieuwsbrief GWI-NL, 2016 nummer 3

Sociale veiligheid voor vrouwen in de nationale en internationale context

* BIJEENKOMST 7 OKTOBER 2016 – HUIS VAN EUROPA, DEN HAAG*

Beste allemaal,

Zoals al aangekondigd in de vorige nieuwbrief wordt de volgende GWI-NL bijeenkomst op vrijdagmiddag 7 oktober 2016 van 13.00- 17.30 uur. Lokatie: het Huis van Europa, Korte Vijverberg 5/6,  2513 AB Den Haag.

Met als overkoepelend thema:  Sociale Veiligheid in de nationale en internationale context.

Van 13.00-13.30 is de ontvangst en we eindigen rond 17.00 met het programma en van 17.00-17.30 is de Algemene ledenvergadering voor leden. 

Voor de pauze concentreren we ons op “Hoe veilig zijn vrouwen en meisjes over de gehele wereld”. Door de spreeksters zal vanuit verschillende invalshoeken de sociale veiligheid worden belicht. Vragen als cyberpesten, onveiligheid op scholen en op straat, vroegtijdig school verlaten, gedwongen  huwelijken en ander sociale veiligheidsaspecten komen aan bod. 

Na de pauze richtenwij ons op manieren om  de sociale positie van vrouwen en meisjes te verbeteren,  bv door projecten. Hierbij worden vooral buitenlandse projecten belicht.

En tot slot: wat kunnen wij als GWI-NL bijdragen aan de sociale veiligheid van vrouwen, hier in Nederland maar ook in Europa en daarbuiten?

Aan het eind van de middag wordt, voor de leden, een korte ledenvergaderinggehouden, waarbij ook een terugkoppeling van de GWI conferentie in Kaapstad wordt gegeven. Degenen, die samen willen dineren laten dat vooraf via email weten aan Eileen Focke-Bakker. Er wordt dan een tafel gereserveerd.

Kom ook en breng je collega’s, vrienden, vriendinnen, dochters en bekenden mee naar deze inspirerende middag. Na afloop ga je verrijkt en vol nieuwe ideeën en initiatieven naar huis!

Geef je op voor de bijeenkomst door een email te sturen naar: info@gwi-nl.org onder vermelding van “7 oktober” en laat ook weten of je mee gaat dineren.

Hieronder volgt een korte introductie van onze spreeksters: 

Ingrid van Engelshoven is wethouder en 1ste locoburgemeester bij de gemeente Den Haag. Zij heeft Kenniseconomie, Internationale aangelegenheden, Jeugd en Onderwijs in portefeuille. Tevens is ze lid van de board van de Stichting The Hague Security Delta.

Oetra Gopal, op maatschappelijk vlak wethouder bij de gemeente Hoogezand met o.a. Emancipatie en Ontwikkelingssamenwerking, Maatschappelijke opvang en Aanpak huiselijk geweld in portefeuille. Ook persoonlijk vlak heeft Oetra Gopal sociale onveiligheid ervaren doordat zij ongewild uitgehuwelijkt is. 

Marit May, Tweede Kamerlid voor de PvdA.  Ze vertegenwoordigt de PACE groep, d.w.z. de groep parlementariërs bij De Raad van Europa en als zodanig vanuit PvdA betrokken bij Istanbul Conventie en de ratificering ervan.

Luella van Turnhout is coördinator Projectencommissies van de NGO Melania. Melania is een organisatie van professionele vrijwilligers en fungeert als schakel tussen de projectgroepen in het Zuiden en donateurs en Melaniagroepen in Nederland. Melania begeleidt de projecten met voorlichting, advies en praktische hulp. Melania ondersteunt projecten in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. De projecten zijn gericht op verbetering van de levensstandaard of de positie van (kans)arme vrouwen.

Jennifer Kockx is Program manager & external relations officer bij TU Delft Global Initiative. 

Wereldwijd gebruiken wetenschappers van Delft University of Technology hun expertise om concrete oplossingen te vinden voor problemen van mensen in ontwikkelingslanden. In nauwe samenwerking met plaatselijke wetenschappers en ondernemers willen zij  het leven van mensenverbeteren. 

* DOE MEE MET GWI-NL. WAT BIEDT LIDMAATSCHAP JOU?*

1) Deel uitmaken van een wereldwijde vereniging die zich inzet voor de zelfsturing en zelfredzaamheid van vrouwen & meisjes via vormen van educatie

2) Stemrecht op de Algemene Leden Vergadering (ALV) van GWI-NL

3) Kennisverrijking via o.a. lezingen, themadagen en bijeenkomsten

4) Toegang tot internationaal / Europees netwerk met o.a. informele, lokale contacten voor werk, studie en/of vriendschapsbezoeken in het buitenland 

5) Vanzelfsprekend word je op de hoogte gehouden via de e-nieuwsbrief. Kosten: minimaal € 35,- (2016). Meld je aan via onze website www.gwi-nl.org of stuur een mail naar: info@gwi-nl.org

Ken je anderen voor wie GWI-NL interessant is? Geef het door!

Met vriendelijke groet,

Bestuur van GWI-NL

GWI-NL is de Nederlandse vereniging van de wereldwijde
koepelorganisatie Graduate Women International (GWI)

Contact | info@gwi-nl.org | Colofon website